TROPICO 4

     Kalypso Media'nın Ağustos 2011'de yayınladığı Tropico 4, içinde strateji barındırsa da politik simülasyon grubuna girer. Önceki serilerde olduğu gibi dördüncü seride de kendi diktatörümüzü ayrıntılarıyla yaratıyoruz. Senaryoya girip karakterimizi fiziksel ve duygusal olarak belirledikten sonra yönetime nasıl geldiğini seçiyoruz ve adaya gidiyoruz. 
     Bu seride karakterimiz elde ettiğimiz başarılara göre seviye atlıyor. Seviye atladıkça da karakterimizin koltuğu sağlamlaşıyor. Artık ilk göreve geçebiliriz. Ada açılır açılmaz yardımcımız bize görevlerimizi söylemeye başlıyor. Verilen görevler biz o görevi yapana kadar sağ altta duruyor. Üstüne gelip tıklarsanız görevin ayrıntılarını görebilirsiniz. Karakterimize sadece içerden değil dış güçlerden de görevler veriliyor. Yaptığınız takdirde ödül kazanıyorsunuz. 
     Tropico 4'e eklenen yeniliklerden biri de bina çeşitleridir. 3. seriye göre 3-4 tane yeni bina türü eklenmiş. Bina konusuna değinmişken bir şeyi atlamamak lazım. Binalarımız bazen doğal afetler yüzünden yıkılabiliyor. Bu sebepten dolayı binayı inşa ederken yerini iyi seçmelisiniz.
(www.oyunonerim.com) Şayet bina afet sebibiyle yıkılırsa uyarı işaretine tıklayıp “rebuilt” yaparak orayı eski haline getirebilirsiniz. 
     Oyunun en önemli konularından biri de bakanlıklar kurabilmemiz. Bazı görevlerde bakanlıklar kurup bakan atamamız gerekiyor. Bu yönüyle de oyuna daha güzel bir bakış açısı getirilmiş. Bunlara ekstra olarak önceki serilerde uğraştığımız ABD ve SSCB dışında bazı Avrupa ülkeleri ve Çin de oyuna eklenmiş. Böylece politik ağ daha da genişlemiş. Yani ipleri elinizde tutmanız zorlaşmış. Yönetimde yetersiz kalırsanız dış güçler bir tarafa dursun halkanız başkaldırır ve ülkedeki ekonomi ve otorite büyük ölçüde zarar görür. Kısacası oyuna güzel şeyler eklenmiş fakat beklentinin altında kalan şeyler de var. Mesela grafikler ve özellikle de şehir görünümü hala aynı bir gelişme yok. Karakterimizin görünümü de malesef vasat. Bunların dışında eski serilerinde olduğu gibi 4. seri de çok hoş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.
Adminin değerlendirmesi: 8/10
Minumum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7
İşlemci: 2 GHz Dual Core CPU
Bellek: 1 GB
Ekran Kartı: NVIDIA Geforce 6600 ya da ATI Radeon X1600-Series
HDD:5 GB